„Darni šeima“ 2021

Šiais metais atlikome nuostabius darbus. Jau dabar matome didelį progresą mūsų projekto „Darni šeima“ dalyvių santykiuose bei kasdienybėje.  Norime padėkoti  Socialinių paslaugų priežiūros departamentui prie SADM už pagalbą ir Kauno miesto šeimoms  prisidedant prie šio projekto sėkmingo įgyvendinimo. Esame dėkingi mūsų dalyviams, tik dėl jų pasiryžimo ir motyvacijos mums visiems pavyko tobulėti ir  įgyvendinti išsikeltus tikslus. Taip pat esame dėkingi ir darbuotojams bei savanoriams ir visiems, kurie įvairiais  būdais prisidėjo prie „Darni šeima“ projekto įgyvendinimo 2021-aisiais. 

Projektas vykdomas trečius metus. Buvo teikiama psichologinė bei socialinė pagalba asmenims, išgyvenantiems krizę dėl neplanuoto nėštumo, nesutarimų šeimoje, skyrybų, atsiradusios įvairios priklausomybės ir patyrusiems traumuojančių emocinių išgyvenimų ir kitokių sudėtingų situacijų. Projekto dalyviai galėjo dalyvauti pasirengimo šeimai ir tėvystės įgūdžių ugdymo mokymuose ,,Pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymo mokymai“. Buvo pravesta 3 dienų Vasaros stovykla šeimoms „Pabūkime kartu“ Visas veiklas vykdė profesionalių darbuotojų ir savanorių komanda.

Norime pasidžiaugti konstruktyviomis socialinio darbuotojo konsultacijomis, kurios padėjo ne vienam dalyviui tobulėti bei įgalino savarankiškai spręsti problemas. Kita mūsų veikla, kurią būtina paminėti – psichologo konsultacijos. Dažnai šeimos patiria įtampą, ginčus ar netgi smurtą artimoje aplinkoje. Pasiūlėme konsultacijas, skirtas sutuoktiniams, partneriams bei tėvams. Kitas žingsnis buvo bendras šeimos valdymo tobulėjimas. Vyko pozityvios tėvystės mokymai, skatinantis tėvų tarpusavio ir tėvų – vaikų teigiamus santykius, paremtus pasitikėjimu, komunikacija ir kompromisų priėmimu. Taip pat peržvelgėme praeitais metais sudėliotus prioritetus. Kai kurios šeimos dalyvavo ne pirmus metus, todėl kiekvienai šeimai buvo paskirtas laikas peržiūrėti, kaip pavyko laikytis plano ir tobulėti. Tradicijos pratęsimui surengėme stovyklą, skirtą aktyviai praleisti laiką ir dar labiau sustiprinti šeimų ryšį. 

Esame laimingi galėdami įgyvendinti tokius projektus. Matome, kokios svarbios tokios veiklos yra žmonėms. Be galo didžiuojamės, kad buvome tie, kurie šeimoms suteikė vilties ir noro eiti pirmyn.

RĖMĖJAI